Få en ladeboks til din elbil

Hvis du lige har anskaffet dig en elbil, eller går og tænker på at gøre det, så er det en god idé at overveje at få installeret en ladeboks. Selvom der kommer flere og flere ladestandere op, rundt omkring i landet, så er det rart at have én derhjemme også.

En ladeboks i stedet for et almindeligt stik

Der findes forskellige metoder til at oplade sin bil, og man kan blandt andet få et laderstik, som bare skal sættes i en almindelig stikkontakt. Med den går opladningen temmelig langsomt, og der er risiko for at udsætte ledningerne for større belastning. 

Derfor synes de fleste bedre om at få en ladeboks monteret på væggen. Med den får man en hurtigere opladning, som stopper når batteriet er opladt. Ladeboksen er udviklet specifikt til elbiler, og derfor kan du være sikker på, at din bil bliver opladt på en tryg og sikker måde.

Med eller uden abonnement

Når du lader hos offentlige standere, er det som regel med et fast abonnement. Det gør det let at køre ind og lade, men det kan også løbe op i mange penge om året. 

Med en ladeboks derhjemme får du valget mellem et fast abonnement eller at betale direkte til dit elselskab. Hvad der er godt for dig, kommer helt an på, hvor mange kilometer du kører til hverdag. Kører du under 5000 kilometer om året, kan det godt betale sig bare at betale elselskabet direkte ved at have en ladestander uden abonnement. Kører du mere, bør du kunne få en billigere pris gennem et abonnement. 

Her er det en god idé at undersøge udbyderne grundigt, inden du vælger abonnement og ladeboks.

Mere praktisk

At kunne oplade bilen derhjemme er langt mere praktisk, end hvis man skal finde en ladestander og vente. For nogle biler kan det tage en god halv time at lade batteriet op, hvis det næsten er fladt. 

Derfor er det rart ikke at skulle indregne den tid i sin hverdag. Hvis man bor ude på landet, kan der også være langt til den nærmeste stander. Så er det bedre bare at have den derhjemme. Du kan blot sætte bilen til ladeboksen når du kommer hjem, og lade bilen oplade mens du laver andre ting. 

Det giver også en større tryghed, fordi du kan holde øje med bilen fra hjemmet af og mindre risiko for uheld fra andre trafikanter, eller tyveri.

Ekstra stik til rejser

Der findes flere typer stik som man kan bruge til opladning af bilen. Mange ladebokse kommer med et fastmonteret kabel, således at du bare skal trækket kablet ud af væggen. 

Men der findes også et løst kabel, som blandt andet kan tages med på rejser. Her er der ofte tale om et almindeligt stik, som vi kender det. Men selvom det tager længere tid, så bliver det muligt at lade i eksempelvis sommerhuset. 

Et løst kabel kan også være en fordel hvis der er flere typer elbiler i husstanden, eller hvis der jævnligt kommer gæster med elbiler.

 

Skriv en kommentar