Sådan får du succes til jobsamtalen

Hvis du skal til jobsamtale, er det en god idé at gøre noget ud af dig selv og din personlige fremtoning, hvis du vil lande jobbet. Det kan være vanskeligt at navigere i, hvordan du viser dig fra din bedste side, hvorfor du herunder får en række tips, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal til jobsamtale.

Du tager højst sandsynligt til jobsamtale, fordi du er interesseret i at få det job, du skal til samtale omkring. Hvis du rent faktisk er ude efter jobbet, er det vigtigt, at du viser dig fra din bedste side, ligesom du skal udstråle selvsikkerhed.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du forbereder dig bedst muligt til jobsamtalen, får du her en liste ove de ting, du absolut skal have styr på, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at lande det job, du er til samtale omkring.

Du skal sælge dig selv

Først og fremmest er det vigtigt, at du er bevidst om, at du skal sælge dig selv – præcis på samme måde som hvis du skulle sælge et produkt eller en ydelse. I dette tilfælde er det altså bare dig, der er produktet, hvorfor du skal lægge alle dine usikkerheden på hylden og fokusere på, hvad du er god til.

Vær selvsikker og overbevisende

I forlængelse af det forrige punkt er det vigtigt, at du er selvsikker og overbevisende, når du skal sælge dig selv, hvis du vil være sikker på, at du har de bedste forudsætninger for at få det job, du drømmer om.

Hvis du ikke formår at sælge dig selv, vil det lynhurtigt kunne mærkes på dig, fordi du ikke er selvsikker nok omkring, at du er god til det, du laver. Det er vigtigt, at du er overbevisende – men det kræver naturligvis også, at du rent faktisk føler, at du er dygtig.

Gør noget ud af dig selv

Selvom det er det indre, der tæller, så er det altså ikke altid sådan, det forholder sig til en jobsamtale, hvis du vil efterlade et godt indtryk af dig selv, så du bliver opfattet som den kandidat, der er bedst til jobbet.

Du bør derfor fokusere på at gøre noget ud af dig selv. Køb noget lækkert tøj, som matcher dig og din personlighed – det kan du eksempelvis få her. Gå tidligt i seng aftenen før, så du er frisk, når du skal til jobsamtalen.

Hvis du kan overskue det, kan det også være en god idé at løbe en tur, før jobsamtalen finder sted, så du er helt sikker på, at du er frisk og veloplagt. Det betyder mere, end man måske skulle tro.

Skriv en kommentar