Køb din nye bil brugt – dette skal du være opmærksom på

Der kan være rigtig god økonomi i at købe en brugt bil frem for en at købe en helt ny direkte fra fabrikken. Så snart en spritny bil triller ud fra forhandleren, så falder den markant i værdi, hvilket er ærgerligt. Især hvis man har lån i den, da man dermed betaler afdrag og renter på en bil, som slet ikke længere er prisen værd. Derfor skal man være meget glad for ideen om at have en ny bil, hvis man vil vælge den løsning.

Man kan sagtens finde en brugt bil, der stadig er meget ny, og som kun har kørt lidt.

Undersøg den brugte bil

Hvis du vælger at gå på jagt efter en god og brugt bil, så kan du ved hjælp af bilens nummerplade indhente rigtig mange brugbare oplysninger om den pågældende bil. Du kan for eksempel se bilens skadeshistorie. Så får du en komplet oversigt over, hvilke skader bilen har haft, hvis den vel at mærke har haft nogle. Det giver dig en vished om, hvad du kan forvente dig af bilen.

Du kan også tjekke, om der er gæld i bilen, og om den har været stjålet. Du kan søge diverse nummerplade oplysninger her.

Find bilen hos en brugtvognsforhandler

Hvis du ikke har udset dig en bestemt bil, eller hvis du gerne vil prøve lidt forskellige mærker og biltyper, så vil det være oplagt at besøge en brugtvognsforhandler. Her kan du få hjælp til at vælge den rette bil til dit behov, du kan prøvekøre biler, og finde ud af, om du bryder dig om at køre i dem.

Ofte kan du få en serviceaftale med i købet hos forhandleren, således at du i en periode på måske tre måneder, ikke vil få ekstra udgifter, hvis der skulle forekomme uforudsete problemer med bilen.

Når du køber bilen privat

Vælger du i stedet for at finde din nye bil hos en privat sælger, så er der lidt flere ting, som kan være gode at overveje, inden du køber. Tag for eksempel gerne en med, som har forstand på biler, når du skal ud at se på den. Hvis bilen er dyr, kan det være godt givet ud, at få den tjekket i gennem på et værksted af en fagperson. Så kan man få et godt indblik i, om det er en bil, som man bør smide så mange penge i.

Her kan det især være en god idé at tjekke op på bilens nummerplade og undersøge bilens historie.

Når du køber din bil brugt

At vælge en brugt bil, er altid forbundet med en vis risiko. Dog vil det som regel alligevel være billigere, end at købe en helt ny bil.

Man kan nemt få en fornemmelse af, om bilen fejler for meget, eller om den vil kunne holde i nogle år. Også selv om man ikke ved så meget om biler.

Der er altså penge at spare ved at købe bilen brugt, fremfor at købe en helt ny og ubrugt en. Det er dog vigtigt at tjekke nummerpladeoplysninger, synsrapport mv. inden køb.

Skriv en kommentar