4 trin til et bedre arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøet er alfa og omega for, om dine medarbejdere trives – og om de performer godt. Hvis ikke, der er et godt arbejdsmiljø, vil det kunne måles direkte i produktiviteten. Se her, hvordan du skaber et godt arbejdsmiljø

Som medarbejder er det vigtigt, at det føles godt at gå på arbejde. Arbejdspladsen skal være et sted, hvor folk trives og har det godt med hinanden, så de ansatte har lyst til at komme der. Hvis du er i tvivl om, hvordan du indretter en arbejdsplads med et godt arbejdsmiljø, får du en række gode råd, som du kan følge, herunder.

#1: Lad dine ansatte blive hørt

Det er vigtigt, at de ansatte føler, at deres stemmer bliver hørt. Det gælder blandt andet om at skabe et rum, hvor der er mulighed for at sige sin mening, uden det bliver straffet, hvis ikke det falder i ledelsens smag.

Hvis du har en ledelse, der ikke lytter til de ansatte, vil deres mening lige så stille og roligt forsvinde. Det betyder, at du skaber en arbejdsplads med et miljø, der er baseret på intuition, og som tilgodeser ledelsens holdning. 

Det er ikke ledelsen, der skal drive firmaet – det er medarbejderne. Ledelsens primære opgave er at skabe gode rammer for de ansatte, så de kan performe så godt som muligt. Det gør man blandt andet ved at lade dem blive hørt.

#2: Der skal være ro, men stadig mulighed for at være social

Hvis man sidder og arbejder intensiveret på en opgave, der har en skarp deadline, er det vigtigt, at man har fred og ro til at få det gjort. Det kan ikke hjælpe noget, at der er telefonsamtaler og for meget larm omkring medarbejderne.

Samtidig må det ikke være sådan, at medarbejderne ikke må snakke med hinanden og have det sjovt. Det er vigtigt, at man har det godt med hinanden, da de sociale forhold i høj grad er det, der er med til at skabe en god arbejdsplads, som folk har lyst til at blive ved med at være en del af.

#3: Tag dine medarbejderes helbred seriøst

Når du driver en virksomhed, kræver det ikke meget af dig at tilbyde dine medarbejdere bedre rammer for at komme i form ved hjælp af et fitness-abonnement eller lignende. Det samme gør sig gældende for det mentale helbred.

Tilknyt en dygtig psykolog til din arbejdsplads, som dine medarbejdere kan snakke med, hvis der er behov for det. De penge, det koster dig som arbejdsgiver, vil du tjene hjem igen, fordi de ansatte har goder, og der bliver reageret på deres sundhed. Du kan finde en dygtig psykolog ved at klikke på dette link.

#4: Husk de sociale arrangementer

Det sociale er i høj grad det, der er med til at skabe en god arbejdsplads, som folk har lyst til at være en del af. Sørg for, at der bliver holdt nogle gennemført, sociale arrangementer et par gange om året. Det må gerne være hver anden måned, så dem, der har lyst, kan deltage og føle, at de er en del af fællesskabet.

Skriv en kommentar