Gode råd til dig, der har et barn med ADHD

Gode råd til dig, der har et barn med ADHD
Gode råd til dig, der har et barn med ADHD

Stadigt flere børn og unge bliver diagnosticeret med ADHD. Er du forældre til er barn med ADHD, får du her et par gode råd til, hvordan du nemmere tackler hverdagen.

Børn med ADHD har ofte svært ved at koncentrere sig og overskue de konsekvenser, der kan være forbundet med deres adfærd. Barnet kan være klodset og have svært ved at styre sine motoriske evner. Det skyldes, at de signalstoffer, der i hjernens forskellige centre, ikke fungerer optimalt.

Af samme årsag kan det være vanskeligt at være forælder til et barn, der har ADHD. Det hjælper dog, hvis du sætter dig ind i diagnosen og ofrer tid og kræfter på at hjælpe dit barn på den bedst mulige måde. Det får du herunder nogle gode tips til.

Sørg for den rigtige ernæring

Det er vigtigt, at dit barn får den rigtige ernæring. Her er særligt fisk, solbær, nødder og avocado en god idé, da de indeholder sunde fedtsyrer, som er med til at opbygge de rigtige signalstoffer i hjernen. Særligt fisk er vigtigt.

Samtidig bør du undgå, at dit barn får for mange tilsætningsstoffer. Skær ned på de føde- og drikkevarer, der indeholder for mange konserveringsmidler og tilsatte farvestoffer. Studier peger på, at natriumbenzoat, der bruges i atamon, som er et populært konserveringsmiddel, gør barnet hyperaktivt og gør ADHD’en værre. Det samme er gældende for en lang række farvestoffer.

Stabilitet i hverdagen og sunde sovevaner

Dit barn skal have faste rammer for, hvornår han eller hun skal i seng og stå op. Det gælder også, selvom det er ferie eller weekend. Sovevanerne påvirker barnet, og det er vigtigt, at det er friskt og udhvilet om morgenen.

Har dit barn svært ved at falde i søvn, kan det være en fordel at investere i en tyngdedyne, der har gavnlige effekter hos børn og voksne med ADHD eller generelle søvnproblemer. Dem kan du købe hos Multicare.dk.

Faste rammer og grænser

I forlængelse af de faste sovetider, er det samtidig en god idé, at du sætter nogle faste grænser for barnets generelle opdragelse. Vær konsekvent, når du stiller krav, så dit barn lærer at navigere i det.

Sørg også for, at der er helt faste, rolige og overskuelige rammer i hjemmet, så der ikke kommer overraskelser eller ujævnheder i hverdagen. Det vil ligeledes gøre det lettere for dit barn at navigere og finde ro.

Sundhed bør vægtes højt

Det er altid vigtigt, at dit barn er sundt. Har du et barn med ADHD, er det dog ekstra vigtigt, at du er særligt påpasselig. Der er flere måder, hvorpå du kan hjælpe sundheden på vej. Kosttilskud, der indeholder omega-6-fedtsyren GLA og omega-3-fiskeolier kan have en gavnlig effekt på ADHD.

 

Skriv en kommentar