Vælg allergivenlig maling

Allergivenlig Maling hos Fyravindar.dk
Allergivenlig maling til børn

I dag specialiserer flere og flere mindre og lokale virksomheder i norden sig indenfor miljørigtig maling. Du kan få økologisk, bæredygtig maling, som nedsætter risikoen for allergiske reaktioner hos dem der bruger det. Det betyder også, at der nu findes maling, som selv de små kan være med til, at male med. Mine egne piger, Vera og Lilje, elsker at male. Både på papir, lærred, men også vægge og møbler. De har maling i årene, som deres morfar (livslang malermester) plejer at sige. Sammen med morfar har de brugt mange timer endnu en sommerferie på flotte kunstværker og malingen finder de ovre i hans kollektion af ugiftig Linus maling.

Fars maling-værksted

Jeg husker tydeligt lugten af kemikalier fra sløjdtimerne i skolen da jeg som barn skulle kreere mesterværker til mor og far. De selv samme lugte husker jeg fra min fars værksted og særligt hans ‘malerhjørne’ havde den her helt særlige kemi-lugt – en blanding af terpentin og malingdampe. Og ved du hvad? Jeg elsker faktisk disse lugte. Så meget at jeg næsten vil kalde dem dufte. Men ved man lidt om hjernecentret og det sansemotoriske apparat, så ved man også at lugt/duft og minder hænger uløseligt sammen. Disse dufte kommer mine børn altså ikke til, at forbinde med det samme som jeg. Ej heller gør min mand, som aldrig kendte til den slags lugte udover en sjælden tur på benzintanken med hans far indimellem som barn.

Jeg er glad for, at mine børn ikke vil få det samme forhold til kemi. Min fars værksted står stadig og sammen med mine børns morfar arbejdes der hårdt på flotte kreative kreationer over i hans værksted når de er på weekend. Men deres morfar har skiftet dampende kemikaliefyldte produkter ud, med energivenlige materialer. Det har han fordi, min ældste ikke tåler kemien. Den øgede fokus der er på allergi, men også bæredygtighed, økologi og miljøvenlighed indenfor malerfaget, har gjort det muligt at indkøbe langt bedre produkter i dag. Terpentin-rensen til pensler er også taget af morfars hylde. Her stod i min barndom et bæger med terpentin og altid 15-20 pensler og soppede løs. I dag bruger min far kun vand. Malingen han køber er vandbaseret og ja, det tager længere tid, at gøre penslerne rene, men det kan man sagtens gøre hyggeligt. Og det gør morfar.

Maling der revolutionerer

Nu er maling min og min families spidskompetence, men også andre renovationsmaterialer dukker op i nye afskygninger og former. Fokusset på både klima, men også på sundhed er større end nogensinde før. Også større end det enorme fokus man havde i 60’erne og 70’erne. I dag er snakken nemlig langt mere globaliseret og foregår på www, verdenskanalen som vi alle er en del af. Udbud og efterspørgsel har forandret sig. Vi har været forkælede i alt for lang tid og nu er ønsket om, at gå baglæns forlæns blevet aktuelt. Altså ønsker vi, at slette nogle af de spor menneskeheden har forlagt bag sig og skabe nye klogere og bæredygtige beslutninger om fremtiden. Det har mange flere malervirksomheder fået øjnene op for. Malingen kan fåes i alle farver og har en lige så fantastisk holdbarhed, som ikke-allergivenlige malingtyper. Så hvorfor ikke investere i, at holde DINE og DINE BØRNS luftveje frie af kemi og skidt, som kan påvirke vævet og gøre dig/jer syge. Køb din næste bøtte maling fra en allergivenlig maling shop og mærk selv forskellen.

Økologisk og miljørigtig maling fra FyraVindar.dk
Økologisk og miljørigtig maling fra FyraVindar.dk

Skriv en kommentar